Нови убийства се прибавиха към кървящата рана на Турция - 

...
Нови убийства се прибавиха към кървящата рана на Турция - 
Коментари Харесай

Седем убити жени само за 12 часа в Турция

Нови убийства се прибавиха към " кървящата рана " на Турция -  несекващите убийства на дами. Седем дами са били убити в границите на 12 часа от през вчерашния ден насам в Бурса, Адъяман, Ерзурум, Сакария, Истанбул, Денизли и Измир, осведоми турското осведомително издание " Хаберлер ".  (*Видеото е архивно)

Престъпленията са идентични съгласно профила на убийците, както и съгласно претекстовете. Всички те са осъществени от мъже, чиито дами са живеели настрана или са били в развой на бракоразвод.

Тугба Атешчи, 41-годишна, от Бурса, майка на две деца, е била убита с револвер от някогашния си брачен партньор - 49-годишният Мурат Демир, който след това се е самоубил, с цел да не го залови полицията. 

В град Адъяман някогашният брачен партньор на Туба А., Касъм А., я е прострелял пред очите на своя зет и неговия 9-годишен наследник, който също ранил. И тримата са умряли в болничното заведение вследствие на тежките си пострадвания.

32-годишната Елиф Сайдам от град Ерзурум е убита от брачна половинка си Шафак Сайдам, който е избягал от пандиза. В продължение на седем дни лекарите са се борили за живота ѝ, само че без триумф. 

Али Ръза Аслан от град Сакария прострелял брачната половинка си Екрем Аслан /29-годишна/, с която били в развой на бракоразвод и по-късно се самоубил.

В Истанбул четиридесетгодишният Хакан Араз нахлул с оръжие в дома на някогашната си брачна половинка Емине Юлкю и я прострелял.

В град Денизли 30-годишна жена, афганистанска гражданка, била заклана с нож от мъжа си, също афганистанец.

Четиридесет и три годишната Йозлем Чанкая от Алиага, окръг Измир, на излизане от работа била намушкана на улицата с нож от Ахмет Чанкая /48-годишен/, с който не живеела в едно домакинство.

По данни на феминистката организация " Ще спрем убийствата на дами " общо 315 дами са били убити през 2023 година в Турция. 

Убийствата и насилието над дами остава извънредно сериозен проблем в страната. Всяка година няколкостотин дами са убивани от мъже – техни съпрузи, сътрудници или родственици.

На фона на тази тревожна наклонност през 2021 година президентът Реджеп Тайип Ердоган изтегли Турция от Истанбулската спогодба на Съвета на Европа, което провокира наказание от страна на групи за отбрана на правата на дамите и западни страни. Знаковата спогодба бе подписана в Истанбул през 2011 година

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР